58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Там има 62 000

...
58 000 българи празнуват Великден в Гърция. Там има 62 000
Коментари Харесай

58 000 българи празнуват Великден в Гърция

58 000 българи честват Великден в Гърция. Там има 62 000 места за настаняване и няма по какъв начин да кажем, че хотелите им са резервирани най-вече от българи за празниците. За съпоставяне – в България местата за настаняване са 17 000. 

Това сподели шефът на Института за разбори и оценки в туризма доцент Румен Драганов по бТВ. Той обаче призна, че главните клиенти на част от хотелите в Северна Гърция са точно българите. 

" Ние споделяме, че общо към един милион пътуват по празниците. 170 000 от тях ще са тези, които са предпочели да пътуват в чужбина, като 58 000 от тях – в Гърция. Не ги броим един по един на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", а получаваме тези данни въз основата на когнитивен разбор ", сподели още той.

Доц. Румен Драганов уточни още, че " най-големият поток от пътуващи българи е към Турция, само че там повода за пътуването е извършване на покупки, да вземем за пример до Одрин. 

Любопитен е и фактът, че в случай че годишно се регистрират към 1,2 млн. българи, пътуващи към Гърция, толкоз са и гърците, които посещават България за този интервал. " При пътуванията към Турция числата са по-големи, тъй като пътуванията са по-интензивни ", разясни той. 

Турция е малко по-скъпа от България в олинклузива, сподели още Драганов, като се базира на британско изследване. 

В България вечерята за двама е 89 лева с бутилка вино, до момента в който в Турция цената е към 94 лева В Гърция пък е двойно – за същата вечеря се заплаща 160 лева, разясни той.

Според него през целия май у нас ще влязат към 800 000 непознати туристи. Той уточни още, че пътуванията стават все по-интензивни и двете направления – българите пътуват зад граница, а у нас идват непознати туристи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР